Veiligheidspoorten

Veiligheidspoorten maken het mogelijk om onder andere oversteekplaatsen te beveiligen zodat ongevallen voorkomen worden.

Kenmerken van de Intech veiligheidspoorten zijn:

Omdat onze beveiligingshekwerken en poorten uit eigen fabriek komen kunnen wij maatwerk leveren volledig toegespitst op uw wensen. Ook voor wat de bediening of aansturing van de poorten betreft zijn wij in staat om alle denkbare oplossingen voor u uit te werken.

Art.nr. Omschrijving
1009-001-00
Veiligheidspoort niet vergrendelbaar
1009-002-00
Veiligheidspoort vergrendelbaar
1009-000-00
Veiligheidspoort klantspecifiek
Veiligheidspoort
Veiligheidspoort
Veiligheidspoort

Laag beveiligde oversteekplaats

De poorten die hier afgebeeld zijn, zijn bedoeld om optisch duidelijk aan te geven om niet over te steken. De poorten zijn open te duwen en gevaar van beknelling is onmogelijk door een instelbare koppelbegrenzing op de aandrijving.

Volledig beveiligde oversteekplaats

Deze poorten zijn bedoeld om het de voetganger onmogelijk te maken zich in het afgeschermde gebied te begeven. De poorten zijn (optioneel) vergrendelbaar waardoor deze niet open te duwen zijn. Gevaar voor beknelling is onmogelijk door een instelbare koppelbegrenzing op de aandrijving. 

Op deze wijze kan bijvoorbeeld ook worden voorkomen dat een voetganger ongewenst in een zone terecht komt waar een draaiende machine in bedrijf is. Integratie in een volledig automatisch werkende productiemachine behoort dus ook tot de mogelijkheden. Denkt u bijvoorbeeld aan het oversteken van een lange palletbaan, een traversenwagen of het werktraject van een onbemand AGV voertuig.

Veiligheidspoort
Veiligheidspoort
Veiligheidspoort

Bediening

De bediening van de poorten kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld:

De voetganger een “oversteek aanvraag” laten doen door middel van het bedienen van een drukknop. In de rustsituatie is de oversteekplaats voor de voetgangers afgesloten. Na het bedienen van de drukknop zullen, na het op rood springen van stoplichten voor de heftrucks, de poorten zich openen voor de voetgangers. Na een instelbare tijd sluiten de poorten zich vanzelf.

Een andere mogelijkheid is te werken met een voertuig detectielus in de grond. In de rustsituatie is de oversteekplaats voor voetgangers geopend. Na het bedienen van de detectielus door een voertuig zullen, na het op rood springen van stoplichten, voor de voetgangers, de poorten zich sluiten, waarna het voertuig kan passeren.