Hekwerkdeuren

Intech heeft zowel draaideuren als schuifdeuren in het programma. De standaard dagmaat is 1000 mm. Alle deuren worden standaard geleverd met de zwaar uitgevoerde Intech deurschuif, zonder veiligheidsschakelaars of vergrendelingen.

Om bestaande hekwerkdeuren te voorzien van deze degelijke deurschuiven kunnen deze ook los worden besteld. Op verzoek kunnen ook de deuren zonder deurschuif worden besteld waardoor ook andere type schakelaars en/of sloten kunnen worden gemonteerd. 

Intech schuifdeuren en draaideuren kunnen vanzelfsprekend klantspecifiek op maat gemaakt worden. Niet alleen kenmerken de Intech deuren zich door een fraai uiterlijk en robuuste vormgeving, ook zijn de deuren:

Wilt u de producten bekijken? In ons bedrijfspand in Bergharen staan diverse hekwerken en hekwerkdeuren opgesteld er is tevens een demo opstelling aanwezig om deursloten inclusief elektrische vergrendeling te proberen.

Hekwerk veiligheidshekwerken

Maak een afspraak met één van onze adviseurs om samen
vrijblijvend de veiligheidsproducten te bekijken!

Intech Intstallatieburo
Veiligheidshekwerken

Draaideur

De Standaard Intech draaideur heeft een dagmaat 1000 mm, voorzien van 2 strippen ten behoeve van montage gaaspanelen. De deuren worden afgemonteerd geleverd inclusief bestelde accessoires, zoals deursloten en veiligheidschakelaars.

Indien een andere maatvoering is gewenst, hoger, breder of een dubbele draaideur zonder middenstaander neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Art.nr. Omschrijving
1007-013-00
Draaideur standaard (1000 mm) zonder Intech schuifslot
1007-019-00
Draaideur standaard (1000 mm) met Intech schuifslot
1007-000-00
Draaideur klantspecifiek 500 mm tot 1500 mm
Draaideur veiligheidshekwerken
Schuifdeur veiligheidshekwerken

Schuifdeur

Intech schuifdeuren zijn ideaal en vooral handig in kleine ruimtes en geven maximale doorgang tot de machines, ook voorkomen schuifdeuren dat bordessen en looproutes worden geblokkeerd door openstaande draaideuren.

De standaard Intech schuifdeur heeft een dagmaat 1000 mm, voorzien van 2 strippen ten behoeve van montage gaaspanelen. De deuren worden afgemonteerd geleverd inclusief bestelde accessoires, zoals deursloten en veiligheidschakelaars.

Intech schuifdeuren zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en worden klant-specifiek gemaakt. Op de volgende pagina‘s staan verschillende schuifdeur uitvoeringen en een aantal klant-specifieke voorbeelden.

Art.nr. Omschrijving
1008-003-00
Schuifdeur standaard (1000 mm) zonder Intech schuifslot
1008-011-00
Schuifdeur standaard (1000 mm) met Intech schuifslot
1008-000-00
Schuifdeur klantspecifiek 500 mm tot 1500 mm

Diverse schuifdeuruitvoeringen

Schuifdeuruitvoeringen veiligheidshekwerken
Schuifdeuruitvoeringen veiligheidshekwerken

Hekwerken, deuren, etc.

Onderdeel van de machineveiligheid bestaat uit fysieke hekwerken, deuren, schuifpoorten, hoog-laag hekwerken, pallet-sluizen, knelbeveiligingen, oversteekpoorten, stootpalen, aanrijdbeveiligingen, etc.

Omdat Intech beschikt over werktuigbouwkundig engineers en een mechanische werkplaats kan alle maatwerk geleverd worden uit eigen fabriek.

Logo Intech Veiligheidshekwerken

Elektrische besturing

De meeste veiligheidsfuncties als lichtschermen, toegangsaanvragen, trekkoorden, etc. vragen om elektrische besturing met behulp van een safety PLC. 

De elektrische bekabeling en bijvoorbeeld het aanpassen van de elektrische besturing om afschakeling van machines in de hoofdstroom mogelijk te maken (in plaats van de vroeger veel toegepaste afschakeling in de stuurstroom) is onderdeel van de dienstverlening van Intech. 

Zorgvuldig afschakelen van machines is niet alleen elektrisch maar soms ook hydraulisch of pneumatisch. Soms wil je juist ook de pneumatische of hydraulische druk intact laten!

Logo Intech Veiligheidshekwerken

Safety PLC programmering

De veiligheidsfuncties worden vaak geprogrammeerd in een safety PLC die alleen met behulp van een safety password te herprogrammeren is. Hiermee wordt voorkomen dat onbedoeld aanpassingen of overbruggingen gemaakt worden. 

In de safety PLC wordt de besturing van alle veiligheidsfuncties geprogrammeerd en wordt per slot, lichtscherm, toegangsaanvraag, etc. exact geregeld hoe de machine spanningsloos wordt gemaakt en op welke motorgroepen en zone(s) de veiligheidsfunctie betrekking heeft. 

De aard van de veiligheidsrisico’s vraagt om een safety performance level en een bijbehorende software-architectuur. Intech werkt met haar keuze van veiligheidscomponenten en software architectuur hoofdzakelijk op performance level D of E.

Logo Intech Veiligheidshekwerken

Zonering van de installatie

Een machine of installatie is vaak ingedeeld in zones. Een zone is een deel van de installatie waarvoor je kunt vragen om een veilige toegang. De daar aanwezige motoren worden dan gecontroleerd afgeschakeld waarna toegang verkregen wordt voor onderhoud of iets dergelijks. 

Door de toegangsdeur LoToTo te vergrendelen wordt tevens onbedoeld opstarten van de zone voorkomen. Het is belangrijk om te voorkomen dat vanuit een voorliggende zone producten of grondstoffen aangevoerd blijven worden. Zeker zo belangrijk is het om te voorkomen dat een operator onbedoeld vanuit een zone een aangrenzende zone inloopt die niet (volledig) is veiliggesteld!

Logo Intech Veiligheidshekwerken

Veiligheidsfuncties

Tijdens het ontwerp van de machine of installatie wordt ook duidelijk welke restrisico’s er overblijven. Voor deze restrisico’s worden er veiligheidsfuncties gedefinieerd. Te denken valt aan trekkoorden, lichtschermen, hekwerken, toegangsmogelijkheden met toegangsaanvraag, veiligheidschakelaars, etc. 

Hoewel een ‘noodstop’ geen echte veiligheidsfunctie is noemen we hem hierbij toch. Per veiligheidsfunctie wordt bepaald op welke zones van de installatie deze betrekking heeft en welke motorgroepen hier onder vallen. Dit vormt het uitgangspunt voor de programmering van de safety PLC.

Logo Intech Veiligheidshekwerken

Ontwerp van machine/installatie

Een machine wordt ontworpen volgens de Machinerichtlijn EN-ISO-12100. Hierbij wordt op basis van een risico inventarisatie in het ontwerp gestreefd naar het wegnemen of minimaliseren van zoveel mogelijk risico’s.

Logo Intech Veiligheidshekwerken