Aanvullende beveiligingen

Door het plaatsen van hekwerken kunnen nieuwe aanvullende gevaren ontstaan. Hiervoor moeten dan passende aanvullende beveiligingen worden toegepast. Ook als de toegang tot een machine niet volstaat met hekwerkdeuren kunnen wij aanvullende beveiligingen leveren zoals:

Knelbeveiligingen veiligheidshekwerken

Knelbeveiligingen

Als een voorwerp (bijvoorbeeld een pallet) via een kettingbaan het hekwerk van een machine binnenloopt, of door een doorgang in de muur, of langs een staander van een gebouw of machine, kan dit een knelgevaar opleveren. Ook als deze pallet van de ene machinezone naar een andere zone loopt kan mogelijk knelgevaar ontstaan.

In al dit soort situaties moet een knelbeveiliging worden aangebracht. Wij hebben diverse knelbeveiligingen in het programma zodat voor elk mogelijk knelprobleem een passende oplossing kan worden geboden.

Lichtschermen / inloopbeveiligingen

Intech hanteert standaard verschillende type lichtschermen/ inloopbeveiligingen:

De lichtschermen zijn complete sets inclusief aansluitkabels met een lengte van 10 mtr., aansluitstekkers, mutingsensoren, mutinglamp, verbindingskabels en montagemateriaal.

Lichtschermen met muting voor grotere afstanden zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Vanzelfsprekend kunnen wij ook andere veiligheidssystemen leveren zoals laserscanners, lichtschermen met vingerveiligheid etc. Onze productspecialist informeert u graag over de mogelijkheden.

Lichtschermen veiligheidshekwerken
Lichtschermen veiligheidshekwerken
Stootpaal veiligheidshekwerken

Stootpaal

Voor bescherming van uw veiligheidshekwerken tegen “heftruck ongelukjes” hebben wij heftruckbestendige stootpalen in ons programma opgenomen. Deze zwaar uitgevoerde palen beschermen niet alleen uw hekwerken, maar ook bijvoorbeeld uw kostbare besturingskasten, geleidingen van roldeuren, waterleidingen, hoeken van stenen gebouwen enzovoorts.